Even voorstellen; Caroline Engel

Even voorstellen; Caroline Engel

Sinds 2004 ben ik zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in re-integratie-, outplacement- en loopbaancoaching, casemanagement, verzuimbegeleiding en arbeidsdeskundige diensten. Ik begeleid medewerkers en werkgevers met werkgerelateerde vraagstukken; een (aanstaande) ontslagsituatie, (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, loopbaanvraagstukken, casemanagement en  verzuimbegeleiding.

In de afgelopen jaren ben ik in zowel de profit als non-profitsector werkzaam geweest als interim HR adviseur (focus op casemanagement, verzuim en re-integratie) en als trajectbegeleider op het gebied van re-integratie 1e en 2e spoor (met een specialisatie kanker en werk), outplacement en loopbaancoaching.  Sinds 2015 richt ik mij volledig op trajectbegeleiding en arbeidsdeskundige diensten en ben ik werkzaam vanuit mijn kantoor in Wormer waar ik samenwerk in de coöperatie HR-plaza die nagenoeg alle expertisegebieden in huis heeft als het gaat om mens, werk en inkomen.

De jarenlange ervaring en kennis die ik heb opgedaan, vanuit verschillende rollen binnen de meest uiteenlopende organisaties (zakelijke dienstverlening, overheid, productie, retail, luchtvaart etc.), stellen mij in staat om feeling te houden met een constant veranderde arbeidsmarkt in combinatie met de wet en regelgeving (sociale zekerheid). Zodoende zoek ik dan ook continue aansluiting met álle betrokkenen in arbeidsongeschiktheid casussen: niet alleen werknemer, maar ook HR, leidinggevende, bedrijfsarts en UWV en aarzel ik niet om binnen de kaders naar (creatieve) oplossingen te streven. Ik heb diverse rollen aan de ‘HR-tafel’ vervult, wat mij in staat stelt om vanuit de verschillende (financiële) belangen tot optimale kansen te komen. Ik heb in de afgelopen jaren een groot netwerk op kunnen bouwen waarin ik veel vaste klanten heb.

Ik sta met mijn voeten in de klei in een speelveld waarin belangen van betrokkenen nog wel eens uiteen kunnen lopen, waarin wet- en regelgeving leidend is, maar waarin ik altijd streef naar een optimaal resultaat voor alle betrokkenen. Ik schuw daarbij out-of-the-box gedachtegangen niet, evenals het inzetten van soms onconventionele interventies om tot maximale resultaten te kunnen komen die voor alle betrokkenen een win-win situatie opleveren en die beweging creëert. Daarbij is het belangrijk om samen te werken, óók met het UWV, en lef te hebben om samen met betrokkenen tot soms nieuwe inzichten en richtingen te komen.

De expert rol van arbeidsdeskundige maakt voor mij de ‘gereedschapskoffer’ compleet. Niet alleen om AD onderzoeken te kunnen doen, maar de arbeidsdeskundige kennis is in feite een taal die op alle facetten binnen mijn werkveld toe te passen is en waarin ik succesvolle resultaten kan bereiken.

Mijn stijl kenmerkt zich als praktisch, positief en oplossingsgericht met ruimte voor creativiteit en maatwerk, in combinatie met een realistische en haalbare aanpak.

Comments are closed.

Scroll Up