Voor efficiënte re-integratie van uw personeel

Waarom HR Plaza

Jarenlange brede ervaring
Re-integratie 1e spoor
(werkhervatting eigen werk)
Re-integratie 2e spoor
(werkhervatting ander werk)
Re-integratie 2e spoor (ZW/WGA)
Arbeidsdeskundige onderzoek
Casemanagement en
verzuimbegeleiding werkgevers
Preventie en
duurzame inzetbaarheid
Re-integratie Kanker en Werk

Voor efficiënte re-integratie van uw personeel

HR plaza is gespecialiseerd in heldere arbeidsdeskundige adviezen en op maat gesneden re-integratietrajecten.

Ons team bestaat uit twee deskundigen met ruime ervaring op gebied van re-integratie, casemanagement, verzuimbegeleiding, arbeidsdeskundige diensten en Wet Verbetering Poortwachter.

In re-integratie werken wij op maat en volgens bewezen succesvolle methodische aanpak* wat een belangrijke bijdrage vormt in bevorderen van werkhervatting en voorkomen van onnodig verzuim.

Wij werken nauw samen met bedrijfsartsen, arbodiensten en het UWV.

 

*Graag lichten wij in een persoonlijk gesprek onze unieke en succesvolle aanpak toe.

werkhervatting eigen werk

Re-integratie

Wordt een werknemer ziek of arbeidsongeschikt, dan moet deze zo snel mogelijk re-integreren naar passend werk. De werkgever is verantwoordelijk voor dit re-integratieproces. De specialisten van HR Plaza staan klaar om u in dit traject te begeleiden. We onderzoeken zowel de opties voor re-integratie binnen de huidige werkomgeving (re-integratie 1e spoor) als bij externe werkgevers (re-integratie 2e spoor). Tevens kan er worden gekozen voor een aanvullend werkplekonderzoek. Dit onderzoek kan helpen bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het welbevinden van de re-integrerende werknemer.

beoordeling, begeleiding, advies

Arbeidsdeskundig onderzoek

Indien een werknemer door arbeidsongeschiktheid geheel of gedeeltelijk is uitgevallen voor eigen werk, is het voor alle betrokkenen van belang dat een werknemer niet onnodig in verzuim blijft (thuis) zitten en er binnen de mogelijkheden die de medewerker heeft wordt gewerkt aan werkhervatting, ook om schadelast zoveel mogelijk te beperken. Als door beperkingen niet duidelijk is of werknemer zijn eigen werk nog duurzaam kan uitvoeren en onderzocht dient te worden wat de arbeidsmogelijkheden dan wél zijn, wordt een arbeidsdeskundige ingezet om dit te onderzoeken en te beoordelen. 

verzuimbegeleiding werkgevers

Casemanagement

Indien een (kleine) werkgever te maken krijgt met verzuim van werknemers leidt dit vaak tot (financiële) zorgen in een land waarin strenge wet- en regelgeving omtrent verzuimbegeleiding en arbeidsongeschiktheid leidend zijn. Deze kennis is vaak niet in huis en de materie is complex. Het uitbesteden van deze zorg aan een deskundige op het gebied van casemanagement, waarin het verzuimproces nauwkeurig wordt gemonitord en aangestuurd, als verzuimbegeleiding, waarin werknemer en werkgever in het proces worden begeleid, kan een belangrijke bijdrage vormen aan schadelastbeperking, maar ook aan een goede nachtrust.

Wilt u ook helemaal op de
juiste werkplek zitten?

Heeft u een vraag m.b.t. de re-integratie van uw personeel? Bel of vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Field is required!
Field is required!
Field is required!
Field is required!

Wij helpen U graag verder

Onze specialisten staan voor u klaar. 

Caroline Engel

Arbeidsdeskundige &Re-integratie specialist

T. +31(0)6 224 05 829

Jessica Cleary

Re-integratie specialist

T. +31(0)6 427 36 275

Voor fantastische klanten

Op zoek naar een totaaloplossing voor uw HRM?

Comments are closed.

Scroll Up